08-10-07

 

                                                  

jamany


We trokken tijdens de Paasvakantie van 2007 met onze zoon Jan voor 2 weken naar Jamaica... een rondreisje van 2 dagen en half... en voor de rest een verblijf in hotel Riu Negril... een reis waaraan we een gemengd gevoel overhouden... we vertrokken met uren vertraging... maar wel in een prachtig Jordaans vliegtuig en kwamen met een dag vertraging terug... in een aftands Braziliaans afdankertje van Jetairfly dat naar het schijnt meer in panne staat dan een Alfa Romeo uit de jaren 60...

vliegtuigen19                        vliegtuigen19                    vliegtuigen19

 

maar al bij al was  Jamaica prachtig... een speciale ervaring... maar toch niet helemaal wat we ervan hadden verwacht... vooral de - op voorhand geboekte - rondreis bleek echt wel een beetje magertjes... en duur ... wreed duur...

map-jamaicaw

 die "Irie" trip wordt hier verkocht als 4-daagse(!) rondreis doorheen Jamaica (klik op de kaart hierboven) maar in de praktijk sta je dik 2 dagen en half later terug in je hotel: er worden gewoon een aantal dingen uit het programma geschrapt en sommige "highlights" zijn blijkbaar in realiteit geen halte waard... wij reden er in elk geval voorbij zonder uitstappen... niet doen dus!

jamaica

maar verder.... hadden we echt wel een leuke tijd... we bezochten onder andere het graf van Peter Tosh, de krokos van Black River, een bierkelder in Mandeville, de watervallen van Ys river, het mausoleum van Bob Marley in Nine Mile, de rumstokerij van Appleton, de watervallen van Dunn River, het Hardrock cafe van Ocho Rios en het domein Seville Great House... het contact met de Jamaicanen zelf ontbrak wat... en een Caraibische sfeer -met op de achtergrond bijvoorbeeld wat reggae -  was in ons hotel zowat onbestaande... maar we maakten massa's foto's en hebben hopelijk iets interessants te vertellen... u bekijkt het maar...

en voor het begin van dit reisverhaal... dat wel blogsgewijs achterstevoren loopt... klikt u best vanonder op het archief hiernaast rechts... en verder hopen wij dat u het leuk vindt.

 

23:48 Gepost door Yves in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

leuk! Hallo,
Ik vleig 16/1/08 met jetair naar riu negril. Uw reisverslag was mij daarbij zeer dienstig. Ik heb er veel van opgestoken. De rondreis hoef ik niet meer te doen omdat uw foto-verslag reeds alles liet zien.
vr. gr.
JP

Gepost door: Jean-Paul | 06-01-08

Ik reis al meer dan 20 jaar geregeld naar Jamaica . De opmerking over de dure excursies is helaas terecht . Wij boeken daarom nooit in het hotel of vooraf online .
De laatste jaren laten wij ons rondrijden door Kemrod smiley Riley . Hij brengt je overal voor een fractie van de " normale " prijs en hij is aangesloten bij JUTA dus geen illegale .
Ondertussen kennen wij zijn hele familie , en daarom beveel ik hem van harte aan .
hij is bezig met een nieuwe site www.rileytours.biz

Dit klinkt erg naar reclame maar ik vind dat deze Jamaicaan het verdient om aanbevolen te worden.

One love , Jo

Gepost door: jo hudales | 12-11-12

De commentaren zijn gesloten.